Utrecht

Verborgen parel | Hotel Utrecht

Midden in het Domkwartier, verborgen in de pittoreske Keistraat, ligt The Nox Hotel Utrecht. Een statig pand met een rijke geschiedenis. Door de eeuwen kende het gebouw wisselende functies als sociëteit, kerk, vereniging, bazaar en filmhuis. Nu is dit rijksmonument dé plek voor een luxueus verblijf waar je geniet van hedendaags comfort. De centrale ligging van The Nox Hotel Utrecht maakt het de ideale uitvalsbasis om Utrecht te ontdekken.

Het bruisende hart van Nederland

Wandel over de karakteristieke grachten met bijzondere werfkelders en je snapt waarom Utrecht al meerdere malen werd uitgeroepen tot mooiste grachtenstad van Europa. De prachtige historische binnenstad gaat je niet vervelen, en daarnaast vind je in en om de stad veel groen en water. Ontdek unieke bezienswaardigheden als de 112 meter hoge Domtoren en het Catharijne Convent, of winkel er naar hartelust in unieke boutiques.

Op zoek naar aanbevelingen voor tijdens je verblijf?
Ons hotelpersoneel staat 24/7 voor je klaar.

Musea en bezienswaardigheden
Een avond uit

De Domtoren

Tijdens je verblijf in Utrecht kan een bezoek aan het symbool van de stad eigenlijk niet ontbreken. Met 112 meter hoog is de Domtoren het hoogste gebouw van Utrecht, en de hoogste kerktoren van Nederland. Neem een rondleiding, beklim de 465 treden en je wordt getrakteerd op een spectaculair uitzicht over de stad.

Bezoek website

prachtige foto van de domtoren, zo'n honderd meter van het hotel vandaan

Centraal Museum Utrecht

Duik in de wereld van Utrecht in het Centraal Museum, dat in 1838 het licht zag en daarmee het oudste stedelijk museum is in Nederland. Ontdek verhalen die hun oorsprong in Utrecht vinden via moderne, hedendaagse en oude kunst, stadsgeschiedenis en mode & kostuums. Ook vind je hier de grootste Rietveld-collectie ter wereld!

Bezoek website

foto van het centraal museum utrecht, op een paar honderd meter afstand van hotel the nox

Museum Catharijneconvent

In dit prachtige laatmiddeleeuwse kloostercomplex ontdek je goed bewaarde schatten op het snijvlak van kunst, cultuur en religie. Bewonder de belangrijkste collectie kunst- en cultuurhistorische objecten van het christelijk erfgoed in Nederland, waaronder Rembrandt en de Gouden Eeuw, op nog geen 10 minuten lopen van The Nox.

Bezoek website

museum Catherijneconvent ligt op 10 minuten lopen van het hotel

Stadsschouwburg Utrecht

Prikkel je verbeelding met verrassende voorstellingen in de Stadsschouwburg van Utrecht. Je vindt dit bijzondere rijksmonument, ontworpen in 1937 door architect Willem Dudok, op slechts 5 minuten lopen van The Nox Hotel Utrecht. Cabaret, dans, theater, muziek.. Waar laat jij je door vervoeren?

Bezoek website

Stadsschouwburg Utrecht ligt op 5 minuten lopen van hotel the nox

TivoliVredenburg

Dit culturele walhalla vind je op iets meer dan 10 minuten lopen vanaf The Nox Hotel Utrecht. Geniet van een jazzconcert, droom weg tijdens een avond vol poëzie of zing mee met je favoriete popartiest. Trakteer jezelf op een avond om nooit te vergeten, in het meest veelzijdige en grootste muziekpodium van het land.

Bezoek website

Tivoli Vredenburg ligt op zo'n 10 minuten afstand van the nox hotel
Exclusief voor directe boekingen x

Boek jouw overnachting onder de sterren direct via onze website. Naast de laagste prijsgarantie ontvangen wij jou feestelijk met een glas bubbels! 

BEKIJK ONZE KAMERS