Open Tuinendag Utrecht

Welkom bij The Nox Hotel


Van harte welkom aan de achterzijde van The Nox Hotel en Restaurant Hemel & Aarde. Een stukje stad waar je normaliter niet zo snel zou komen. 

Van monumentaal pand tot duurzame missie

De ontwikkelaars achter het project Polman’s Huis, waar je sinds oktober 2020 The Nox Hotel en restaurant Hemel & Aarde vindt, hadden een duidelijke missie voor ogen: het prachtige monumentale pand nieuw (groen) leven inblazen. De renovatie van historisch gebouw tot milieuvriendelijk, hoogwaardig hotel en restaurant leek een haast onmogelijke uitdaging, maar de toegewijde ontwikkelaars brachten het project tot een geslaagde missie.

Tijdens de grootschalige renovatie was energiezuinigheid altijd een van de voornaamste doelstellingen. De isolatie van het pand is volledig geüpdatet, met onder andere nieuwe dakconstructies, dubbele kozijnen en waar mogelijk triple glas ruiten. Zowel het hotel als het restaurant is voorzien van een warmte terugwinningsinstallatie, welke de energie efficiëntie van het gebouw nog meer verbeteren. Met trots kunnen we zeggen dat we volledig elektrisch zijn, gas(t)vrij, en zelfs een deel van onze eigen stroom opwekken via de zonnepanelen op het dak!

Verticale Tuin

De verticale tuin aan de achterzijde van The Nox, is het meest tastbare onderdeel van onze duurzame inspanningen. Ons groene pronkstuk ziet er niet alleen prachtig uit, maar heeft ook een positief effect op het milieu. De grotendeels gebiedseigen planten absorberen CO² en fijnstof, hebben een verkoelend effect en verrijken de omgeving met zuivere lucht. Onze manier om een stukje groen terug te brengen naar de binnenstad.

The Nox (en Moeder Aarde) zijn ontzettend dankbaar voor al deze inspanningen en we zijn toegewijd om onze toekomst als Utrechts meest duurzame kwaliteitshotel in de sterren te schrijven.

Een groenere toekomst in hospitality

We zijn ervan overtuigd dat een groenere toekomst in de hospitality begint met de keuzes die we elke dag maken en dat we samen een verschil kunnen maken. Bijdragen aan een duurzame toekomst is een deel van wat we dagelijks doen bij The Nox. We zijn ons bewust van onze impact en streven ernaar om net zo goed voor het milieu te zorgen als voor onze gasten. Met trots mogen we zeggen dat onze inspanningen bekroond zijn met de Green Key Gold Award.


The Nox Hotel

Het beste van de nacht

In elk van onze 23 designkamers geniet je van een uitgebalanceerde mix tussen klassiek en modern. Voel de rijke historie van het pand, terwijl je geniet van alle gemakken van nu.

Eindeloos ontspannen in een ligbad, of dineren op je eigen dakterras met uitzicht op de Domtoren. Welke kamer kies jij?

Bekijk onze kamertypes

Het beste van de nacht - hotel the nox

Het beste van de dag

Een plek waar Rene van der Weijden en zijn team koken tot kunst verheffen. In restaurant Hemel & Aarde brengen zij een ode aan de vier seizoenen. Je geniet hier van dinsdag tot en met zaterdag van een exclusief diner.

Je bent hier ook van harte welkom voor een smaakvol begin van de dag met een à la carte ontbijt, of om je dag in stijl te eindigen met een fantasierijke cocktail aan de bar.

Check voorafgaand aan jouw verblijf de website van restaurant Hemel & Aarde voor de meest actuele openingstijden.

Restaurant Hemel & Aarde

Restaurant Hemel & Aarde
Exclusief voor directe boekingen x

Boek jouw overnachting onder de sterren direct via onze website. Naast de laagste prijsgarantie ontvangen wij jou feestelijk met een glas bubbels! 

BEKIJK ONZE KAMERS